Een goede advocaat kost geld. Het uurtarief van mr. A. Mulder ligt vast en bedraagt € 185,- exclusief 5% kantoorkosten en 21% BTW. Waar andere kantoren soms concurrerende tarieven aanbiedt, vindt Annemiek het met name belangrijk dat de deskundigheid wordt gewaarborgd en dat men waar voor zijn geld krijgt. Voorts is het niet enkel het uurtarief dat van belang is, maar ook het aantal uren dat wordt gedeclareerd. Annemiek zegt zich ervoor in om niet meer tijd dan zij noodzakelijk acht aan de zaak te besteden, zodat de kosten binnen de perken blijven en het voor de klant duidelijk is waarin de gedeclareerde uren zijn verricht.

Niet iedereen dient het uurtarief te betalen. Wanneer je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, wordt dit overlegd met de klant en wordt er namens de klant een aanvraag hiervoor ingediend. Dit wordt een ‘toevoeging’ genoemd. Op de website van de Raad voor de Rechtsbijstand is te vinden wanneer je voor een toevoeging in aanmerking komt. Hierbij wordt gekeken naar het verzamelinkomen in het peiljaar, het aanwezige vermogen en het mogelijke resultaat (vermogen) dat volgt uit de zaak. Voor meer informatie: www.rechtsbijstand.nl

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Vraag bij de rechtsbijstandsverzekeraar na in hoeverre er vrije advocaatkeuze bestaat en wat de rechtsgebieden zijn waarbij zij vergoeden.
In sommige gevallen kan het voorkomen dat de gehele advocaatkosten en eventuele bijkomende kosten vergoed worden door de Gemeente vanuit de bijzondere bijstand. Voor de voorwaarden die hieraan gekoppeld zijn , wordt de verwezen naar de Gemeente waarin je woont.


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com